Čokobanana mafini

Danes sem pripravila nekaj za nas sladkosnede, in sicer čokobanana mafine. Mafine pripraviš hitro in še zelo dobri so. Posoda, ki pa jo resnično potrebuješ, je pekač za mafine.

Sestavine, ki jih potrebuješ:

  • 225 g moke
  • čajna žlička pecilnega praška
  • 1 vanilijev sladkor
  • 110 g sladkorja
  • 100 g čokolade
  • 1 jajce
  • 175 ml mleka
  • 75 ml olja

Najprej vzameš jajce in jo streš  v posodo, dodaš vanilijev sladkor in navadni sladkor, ter z električnim mešalnikom stepaš kakšnih 5 minut dokler zmes ne postane svetlo rumene barve. Nato dodaš mleko, olje in moko ter pecilni prašek. Vse skupaj zmešaš tako, da dobiš malce bolj gosto zmes.

Banane razrežeš na manjše koščke in pretlačiš z vilico. Čokolado prav tako narežeš na manjše koščke. Nič ni narobe, če je med delčki kakšen malce večji košček čokolade.

Banane in zdrobljeno čokolado nato z žlico dobro vmešaš v narejeno zmes za mafine.

Pekač obložiš s papirnatimi šalčkami, ali pa ga samo namažeš z maslom, in nato nadevaš z narejeno maso. Papirnatih šalčk ne rabiš mazati z maslom. V sredino segrete pečice na 180 stopinj, položiš pekač z mafini in pečeš 25 min. Ali so mafini pečeni preveriš tako, da vanje zapičiš zobotrebec in če na njem ne ostane sled, so mafini pečeni. Mafini na vrhu ne smejo biti rjavo zapečeni, ker v tem primeru ne bodo tako mehki.

   

Dostopnost