Ogled evropskega prvenstva v veslanju na Bledu

Organizator Evropskega prvenstva Bled Rowing je omogočil učencem naše šole, da si lahko ogledajo evropsko prvenstvo v veslanju. Seveda smo bili takoj za, saj takšne priložnosti ne izpustimo iz rok.  

Učence, ki so si ogledali tekmovanje, smo izbrali na podlagi rezultatov različnih športov, ki so se izvedli v letošnjem letu. Zaslužne učence smo izbrali med najboljšimi atleti, nogometaši, odbojkarji in šahisti, prav tako so si ogled zaslužili učenci, ki so pomagali pri organizaciji testiranja za športno vzgojni karton. V spremstvu smo bili učiteljici JItka in Anja ter učitelja Jure in Primož. 

Na Bled smo se odpravili v zgodnjih jutranjih urah. Na avtobusu smo bili zjutraj bolj tiho, saj je bila ura res zgodnja. Vreme nam je služilo, saj smo imel lep sončen dan. Ko smo prišlo na Bled, nam je organizator predstavil celotno prireditev z vsemi spremljevalnimi dejavnostmi. Ker pa naši učenci radi hodijo, so si eno aktivnost izmislili kar sami, tako smo šli na sprehod ob jezeru. Da pa sprehod ne bi bil preveč dolgočasen, smo ga oplemenitili z pokušino odličnih blejskih kremšnit. Po sprehodu in ogledu samega tekmovanja, smo se odpravili preizkusiti naše akrobatske veščine na trampolinih. Ko smo ugotovili, da nam dvojne salte in podobne veščine ne predstavljajo posebnih težav, je prišel čas za odhod. Tako nas je čakalo še zadnje dejanje, to je prevoz domov.  

Učenci, ki so se udeležili ogleda tekmovanja, so doživeli lep športen dan. Spoznali smo nekaj vrhunskih veslačev iz cele Evrope in Slovenije. Predvsem so bili športno aktivni, kot se za njih spodobi. 

Še enkrat hvala organizatorju Bled Rowing-u, da nam je omogočil prisostvovati na takšni prireditvi. 

Nekaj utrinkov iz izleta si lahko ogledate na fotografijah.

Učitelj športa Primož Kralj 

Dostopnost