Teden pisanja z roko

Moto letošnjega Tedna pisanja z roko je: MISLIM TIHO, PIŠEM POČASI

Organizatorji projekta (Društvo Radi pišemo z roko) so takole zapisali: 

“Prepričani smo, da tudi sami opažate, kako digitalizacija skupaj z drugimi oblikami modernizacije v zadnjih letih vse bolj izpodriva vrednote, kakršne so posvečenost, osredotočenost, natančnost in navsezadnje tudi zmernost ter pisanje z roko.

Da bi opozorili nanje, 8. Teden pisanja z roko, ki bo potekal med 23. in 27. januarjem 2023, posvečamo prav njim …” (https://www.pisemozroko.si/odpiramo-prijave-na-8-teden-pisanja-z-roko/)

V ta namen bomo tudi mi preko pisanja z roko spodbujali učence k razmišljanju o počasnosti in umirjenosti, k opazovanje pisave v različnih razpoloženjskih stanjih, primerjavi kakovosti izdelka, ustvarjenega v hitenju, s tistim, ki je bil ustvarjen v miru. Prepisovali bomo besedila, zapisovali navodila, reševali naloge, pisali vabila, zahvale …, izdelovali miselne vzorce, plakate, se podpisovali itn. Izbrane zapise bomo tudi razstavili. 

Veseli bomo, če se nam boste pridružili tudi bralci naše spletne strani in nam kaj lepega napisali – po navadni pošti na naslov šole ali po elektronski pošti naši vodji projekta, učiteljici Boženi Protić (bozena.protic@os-selnica.si).

 

 

 

 

Dostopnost