IGRE Z GOSTI– 3. dan šolskih olimpijskih iger

 V četrtek 21. 10. 2021 so na ŠOI sodelovali otroci 2. starostnega obdobja v enoti Selnica ob Dravi s pričetkom ob 9.00 uri. Na postajah so nam pomagali povabljeni gostje iz klubov in društev:

  • Odbojkarski klub Turbina, Selnica ob Dravi
  • Maratonsko društvo Robič, Selnica ob Dravi
  • Športno društvo Športni junak, Selnica ob Dravi

Otroci iz petih skupin (Pedenjpedi, Pikapolonce, Raziskovalci, Sončki in Metuljčki) so sodelovali na petih postajah. Skupine so se na postajah zamenjale na 15 minut. Zaradi vetrovnega vremena smo postaje izvajali v telovadnicah in na hodnikih šole.

Postaje so bile:

1. postaja (leva stran velike telovadnice): Na postaji so otroci sodelovali z našo strokovno delavko Niko Maučnik in članico odbojkarskega kluba Turbina. Pripravljeni sta bili dve nalogi. Prva naloga je bila ciljanje žoge. Otroci so z malimi žogami ciljali veliko žogo, ki je bila postavljena na stožec. Druga naloga je bila vijuganje med stožci. Otroci so naredili kolono. Prvi je z vijuganjem med stožci prinesel žogo in jo natančno položili na zadnji stožec. Nato se je hitro vrnili do prijatelja, ki je čakal v koloni. Naslednji je z vijuganjem med stožci tekel do žoge, jo pobral in prinesel nazaj, naslednjemu otroku v koloni.

2. postaja (desna stran velike telovadnice): Na tej postaji je pomagal g. Danilo Maučnik iz odbojkarskega kluba Turbina. Glavni cilj naloge je bilo učenje in utrjevanje skoka v daljino. Otroci so preko igre utrjevali sonožen odriv in doskok. Dejavnosti smo vmes popestrili s prevalom naprej (pri najstarejših otrocih).

3. postaja (mala telovadnica): Na tej postaji so otroci sodelovali z odbojkaricama Tino Ristič in Žano Žigart iz odbojkarskega kluba Turbina. Otroci so imeli pripravljen poligon, kjer so urili moč nog (poskoki čez mehko lestev…) in spretnosti z žogo (kotaljenje žoge med stožci, uloviti žogo, ki jo odrasel odbije od tal …).

4. postaja (mala telovadnica v kleti): Tukaj je z otroki sodelovala Nika Dovečar iz športnega društva Športni junak. Celotna telovadnica je bila zapolnjena z različnimi nalogami, kjer so otroci osvajali koordinacijo celega telesa, se urili v natančnosti, ravnotežju, moči …

5. postaja (hodnik v kleti): Na tej postaji sva z otroki sodelovala Janez Miuc iz Maratonskega društva Robič in Martina Jaunik (nekoč tudi sama tekačica). Otroci so na postaji spoznali nekaj elementov tekaške abecede, štarte iz različnih položajev ter predajo štafetne palice. Pri nekaterih skupinah smo že izvedli krajši štafetni tek (4 otroci, ena ekipa).

 

Kaj so o dnevu povedali otroci…

 

Posebna zahvala vsem društvom in klubom, ki so se odzvali na naše povabilo.

 

 GALERIJA FOTOGRAFIJ

Dostopnost