Pomoč in podpora učencem pri šolskem delu doma

Draga učenka, dragi učenec, spoštovani starši!

Na tem spletnem mestu vam ponujamo različne podporne aktivnosti in povezave, da bodo učenje, branje in organizacija dela doma potekali čim bolj učinkovito, prosti čas pa kreativno, sproščeno in prijetno.

“VERJEMI, DA ZMOREŠ IN SI ŽE NA POL POTI DO CILJA.” (T. Roosevelt)

Vse dobro vam želimo!

Svetovalne delavke in učiteljice dodatne strokovne pomoči Jerneja Lisjak, Tjaša Mugerle, Tajda Kociper, Hermina Ladinek in Katja Repolusk

Dve nalogi za pokušino, več jih najdeš pod zgornjim zavihkom:

Čustveni termometer (ko si v stiski, pomisli, kaj doživljaš, in izmeri, kako velik je tvoj problem) in misli za motivacijo.

                     

Nalogi za pokušino: Umiritvena joga in pozdrav soncu. Več jih najdeš pod zgornjim zavihkom.

                               

Če ste ljubitelji pravljic, lepo vabljeni k poslušanju lahkonočnic, pravljic sodobnih avtorjev za male in velike otroke: Na spletni strani lahkonočnice.si si izberi pravljico. Najdi si udoben kotiček in jo poslušaj. Na list napiši naslov pravljice ter jo ilustriraj. Ilustracije nam lahko pošlješ na naslov katja.repolusk@os-selnica.si ali maja.vacun@os-selnica.si.

  • SAFE.SI tudi v času, ko smo doma, pripravlja zanimive spletne aktivnosti.
  • Tematski sklop POMLAD – spoznavni razvoj:

– Pomladne mandale – barvanje za sproščanje: pomladne_mandale

– Znanilci pomladi – izelaj kartice, odpravi se na pomladno raziskovanje v naravo in poimenuj prve znanilce: Znanilci_pomladi-Izaja.si

– Prvi znanilci pomladi – predstavitev: Znanilci_pomladi-Izaja.si

– 

  • KO SEM V STISKI

Če se znajdete v stiski in bi se radi o njej pogovorili z nekom, ki pomaga ljudem v takšnih trenutkih, imate na voljo tudi brezplačne pogovore, svetovalnice:

116 123 – Zaupni telefon Samarijan (brezplačno)

116 111 – TOM telefon za otroke in mladostnike, dosegljiv vsak dan med 12.00 in 20.00 (klici so brezplačni, otroci in mladostniki pa lahko pišejo tudi na tom@zpms.si ali se oglasijo v njihovi spletni klepetalnici)
Pomoč za mlade je na voljo tudi na spletni strani To sem jaz.

Pišete lahko tudi svetovalni službi šole hermina.ladinek@os-selnica.si ali katja.repolusk@os-selnica.si.

Telefonske številke za psihološko podporo v zdravstvenih domovih v epidemioloških razmerah v ZD Maribor: 070 754 343 in 051 394 227 (vsak delovnik dopoldne od 7. do 13. ure, popoldne od 13.00 do 19.30).

Za urgentna psihiatrična stanja pri otrocih in mladostnikih je na voljo Služba za otroško in mladostniško psihiatrijo Maribor (dopoldan02 22 86 353 in 02 22 86 354).

Dostopnost