Sedmošolci v šoli v naravi

5. – zadnji dan

Zadnji dan ekskurzije E zelo hitro minil. Po tradicionalnem slovenskem zajtrku so se razdelili v dve skupini: eni so se podali v bližnji gozd, drugi so si v jedilnici nadeli predpasnike in kape. Pehtranova potica je uspela vsem trem skupinam mladih kuharjev in za kosilo smo jo lahko že poskusili. Odlična je bila. 
Druga skupina se je učila preživetja v naravi. Med drugim so spoznavali, kako si pomagati ob nesrečah, izdelali so nosila, jih preizkusili, še posebej pa so se izkazali v gradnji bivališč v gozdu. Nastali so čudoviti bivaki, ki bi jim jih zavidal marsikdo, ki bi se znašel v divjini.
Po še enem odličnem kosilu so se zahvalili vsem, ki so njihovo bivanje naredili nepozabno – kuharjem in učiteljem CŠOD Planica. Spoznali so veliko novih veščin, uživali v prekrasni naravi, utrjevali prijateljstva in sklepali nova, se učili, ukvarjali z različnimi športi in se zabavali. Šola v naravi, ki jim bo po povedanih vtisih ostala v zelo lepem spominu …
 

4. dan

Četrti dan je bil čas za plezalno steno – skoraj vsi sedmošolci so prišli do vrha, nekateri celo dvakrat. Ugotovili so, da je plezanje “prav fajn”, čeprav so se ga nekateri bali. Šli so tudi na pohod do razgledne točke, kjer se je odprl čudovit pogled na dolino na bližnje vrhove. Popoldne so se v skupinah podali na orientacijski tek (spet jim je vrata odprl Triglavski narodni park), iskali so označena mesta, odgovarjali na vprašanja in se trudili v čim hitrejšem času priti na končno postajo. Zvečer jih je najprej čakalo presenečenje, saj so se v telovadnici OŠ učili žongliranja in občudovali učitelja Matijo, kako obvlada te veščine, nato pa seveda vrhunec dogajanja, ko so se prižgale disco luči in glasba po želji. Utrujenost je v hipu minila, ko pa je bilo treba zaspati, pa je adrenalin deloval še kar nekaj časa. Za nami je bil še en dan, poln lepih spominov.

3. dan

Danes zjutraj so se sedmošolci še pred zajtrkom razgibali pod skakalnicami in letalnico. Nato se je ena skupina odpravila proti Zelencem, druga pa se preizkusila v smučarskem teku. Popoldan je sledil skupen sprehod v Dolino Tamar. Po veliko prehojenih/pretečenih kilometrih so po večerji sledile še štafetne igre v veliki telovadnici. A brez skrbi, energije ni zmanjkalo. Še en čudovit dan in vsi že sprašujejo, le kaj jih čaka jutri.

2. dan

Sonca poln današnji dan nam je omogočil prekrasne razglede in nova nepozabna doživetja. Danes se je tudi b razred podal na velikanko in prehodil ogrooooomno stopnic do vrha, potem ko se je zjutraj prav vsak učenec preizkusil v teku na smučeh. Čudoviti Zelenci so poplačali dopoldansko dolgo hojo s svojimi barvami, ki so kljub obilnemu dežju in visoki, motni vodi navduševale učence a razreda. Kratek počitek je sledil še enemu odličnemu kosilu, potem pa so se spet odpravili v gozd, raziskovali živalski svet in se učili orientacije. Oba razreda sta bila zelo aktivna ves dan, a še vedno je ostalo dovolj moči za večerni tek, odbojko in nogomet, nekateri pa so se prvič preizkusili v kvačkanju in izdelovali novoletne okraske za decembrski sejem.

“Otroci, a pogrešate mobilne telefone?”
“Ne, ni časa, če se pa non stop nekaj dogaja …”
 

1. dan

Uživali smo že prvi dan šole v naravi v Planici.

Ena skupina si je ogledala Nordijski center in se povzpela do vrha najvišje letalnice, druga pa je raziskovala gozd in spoznavala osnove orientacije.

Zvečer smo se z baterijskimi svetilkami odpravili do presihajočega jezera s pogledom na Rateče. 

 

Sporočamo, da so sedmošolci prispeli v šolo v naravi in že prejemajo navodila za bivanje in delo.

Vse lepo pozdravljajo 🙂

 

Dostopnost